пятница, 18 декабря 2015 г.

" Миколай, Миколай ти до нас завітай "

З нетерпінням я чекаю —
Нині свято Миколая.
Як надворі стане темно,
Він приходить потаємно.

19 грудня православні люди всього світу святкують день святого Миколая Чудотворця. За народними повір’ями саме в цей день Миколай Чудотворець спускався на землю з небес і обходив весь світ, допомагаючи знедоленим і відновлюючи справедливість.
З поміж великих святих угодників Божих святитель Миколай Чудотворець користується особливою любов’ю нашого народу. Усе життя Святого Миколая – це нескінченні благодіяння і чудеса, подані стражденному людству. Він покровитель землеробства і скотарства, господар земних вод, заступник від бід і напастей, помічник у найважчих справах і обставинах. Він швидко з’являється скрізь, де потрібна його допомога. І нині він приходить до тих, хто кличе його допомогти і заступити від біди. Чудес його не злічити. Усе життя Чудотворця було позначено любов’ю до ближнього. Навіть смерть не перервала його благодатних справ, його чудеса звершаються повсякчас.
     Сьогодні йде Святий Миколай, невидимою рукою він здійснює найзаповітніші дитячі мрії, приносить у кожну родину щиру втіху і любов. Це свято віри, світла і добра. Чекають на Святого Миколая і в селі Здовбиця. Уже сьогодні,18 грудня, святкові заходи пройшли в Здовбицькій ЗОШ I - III ст. та публічній бібліотеці села Здовбиця.
Чарівне дійство під назвою “  Ой, хто, хто Миколая любить…“  представили присутнім учні 5 – Б класу (кл.кер. Кузьміч Н.І.)  Розігравши чудову театральну виставу, діти розповіли історію життя Святого Миколая, про його велику любов  до дітей, його благодіяння і чудеса. Звучало багато пісень, віршів, музики у виконанні маленьких артистів.   А в бібліотеку завітали маленькі читачі , учні 2 класу ( кл. кер. Димчук А. О.“ На гостину до Святого Миколая “. Дітки весело провели час : співали, переглянули мультфільми про Святого Миколая, смакували солодощами ,просили в Святого Миколая подарувати всім людям здоров’я і миру. 

Святий отче, Миколай,
Мою хату не минай! 
Подаруй мені потіху 
І торбину, повну сміху, 
І здоров'я для родини, 
Красну долю для Вкраїни. 














Комментариев нет:

Отправить комментарий