пятница, 22 мая 2015 г.

" Згадаймо і помолімося за них ". Вічна слава і пам"ять Героям!

Невидимим ключем кружляють журавлі -
Героїв наших душі невмирущі -
У небі найріднішої для них землі.
Яка їм дарувала хліб насущний.
Ридає пісня журавлина в небесах,
Що на землі обірвана катами,
Та недоспівана в застінках і лісах
Розтерзана недолюдками - псами.

      Свято Героїв встановлене на честь українських вояків - борців за волю України,насамперед,лицарів Київської Русі,козаків Гетьманської Доби, січових стрільців та вояків Армії УНР,УПА та діячів ОУН. До здобуття Україною незалежності, свято святкувалося підпільно, з проголошенням незалежності  у 1992 році почало набувати розголосу.
      Сірим шнурком журавлів відлетіли від нас душі найкращих синів і дочок українського народу. І не знали вони,що стануть Героями: вони просто достойно жили на рідній землі, дуже любили свою Україну,щиро молилися єдиному Богові,шанували прапрадівські звичаї і мову.
 А коли вороги роздирали українську землю,знущались над її народом,  катували непокірних - вони не мовчали, не боялись,мужньо боронили свій край, зносили нелюдські тортури і героїчно вмирали,не зрадивши своїй головній меті- здобути й відстояти волю України.
     В публічній бібліотеці села Здовбиця  вшанували пам"ять Героїв презентувавши книжкову виставку " 23 травня- День Героїв : Згадаймо і помолімося за них ".
     Цікаво також пройшла презентація відеофільму " Герої не вмирають", яку провела завідуюча публічної бібліотеки Марія Кравчук для працівників сільської ради і читачів бібліотеки.Презентація присвячена пам"яті загиблих здовбичан у " Микитових ровах ".
     З відеофільмом " Герої не вмирають " можна ознайомитись в прфілі блогу -
mariakravchyk.blogspot.com/ -публічна бібліотека села Здовбиця


Комментариев нет:

Отправить комментарий