пятница, 26 февраля 2016 г.

"...До неї Мавка прибігала, Віночком Лесю прикрашала..."



Як умру, на світі запалає
Покинутий вогонь моїх пісень,
У стримуваний пломінь засіяє,
Вночі запалений,
Горітиме удень.

Лесина доля була незвична. Щедро обдарована талантом, наділена ніжним чутливим серцем, сповненим палкої любові до людей, поетеса зазнала великого горя. Протягом усього життя її переслідувала хронічна невиліковна тоді хвороба.
Але ніщо не могло зламати Лесю Українку. Її життя – це сонячний промінь, що благосвітом нового дня пробивається з темряви, і кличе і вабить до Світла.
25 лютого в день 145 - річчя від дня народження поетеси Лесі Українки в публічній бібліотеці села Здовбиця проведено для учнів 2Б класу літературний ранок "... До неї Мавка прибігала, Віночком Лесю прикрашала... ". Діти дізналися про дитячі роки письменниці, послухали вірші, які написала Леся УкраЇнка будучи ще дитиною, дізналися, що у своїх творах для дітей поетеса змальовує красу рідної природи, допитливу дітвору. Кожне її слово – бадьоре і життєстверджуюче, будить думку, закликає долати труднощі.
У вірші “На зеленому горбочку “відчувається відгомін народних забавлянок, утішок, які так люблять малі діти. Образи ліричної поезії дуже близькі малятам: хатинка і сонце, які порівнюються з дитинкою і матір’ю, а вірші “Вечірня година”, “Тиша морська” ввійшли у книги для читання. В близькі дітям своєю образністю, барвами і звуками.
Діти подивилися відеофільм " Нехай мої струни лунають " та мультфільми за творами Лесі Українки " Лісова пісня ", " Некмітливий горобець" за твором" Біда навчить".







             

Комментариев нет:

Отправить комментарий