воскресенье, 26 апреля 2015 г.

Свято книги у Здовбицькій ЗОШ 1-111 ст.


23  квітня  - Всесвітній день книги і авторського права.

     Те, що книга – джерело знань, сьогодні знають навіть наймолодші читачі. Але, крім цього, книга є «Унікальним засобом самовираження, просвіти й комунікації». Так заявляє Генеральний директор ЮНЕСКО Коітіро Мацуурі у своєму посланні з приводу Всесвітнього дня книги і авторського права, яке відзначається 23 квітня. 
Символічно день 23 квітня був обраний завдяки традиції святкування Дня книги у Каталонії, де 23 квітня на День Юрія дарували троянду за кожну куплену книжку. А для світової літератури цей день є символічним. 
Свято, ідея організації якого належить Організації об’єднаних націй з питань освіти, науки і культури, сьогодні відзначається в десятках країн світу. 
23 квітня – знаковий день для світової літератури: в цей день окрім Сервантеса померли Шекспір, Інко Гарсіласо де ла Вега, Михайло Коцюбинський.
  Цього дня народилися Моріс Дрюон, Володимир Набоков,андрій курков, Григорій  Тютюнник. Беручи до уваги цей факт, цілком природно, що Генеральна конференція ЮНЕСКО, яка проходила в Парижі в 1995 році,вирішила віддати в цей день данину уваги і шани книжкам і авторам, закликаючи молодь соціальному і культурному розвитку і заснувала Всесвітній день книги і авторського права.

   22 квітня в Здовбицькій ЗОШ 1-111 ст. пройшло тетралізоване дійство - свято книги.Учні 6 класу (кер.Новачук Н.М. )представили для учнів 1-2 класів вистави : "Чотири сестри"за мотивами твору В.Шевчука, казку "Куди ж всетаки зникло сонечко?".Всім присутнім сподобалась гра юних акторів особливо відзначились своєю майстерністю Нагорна Юля,Тимощук Іра,Солтис Аня,Аврамчук Віта,Тимощук Назар,Колодійчук Назар,агорнюк Ілля,Шкуль Марія,Нестерчук Іраїда,Погоріла Іра,Прадош Віта,Тимощук Андрій , Бондарчук В. та інші. Цікаво також пройшла вікторина "Чи знаєте ви казки ".
  Активну участь прийняли у вікторині маленькі глядачі, продемонструвавши свої знання.








Комментариев нет:

Отправить комментарий