четверг, 10 ноября 2016 г.

" О слово рідне! Мудре і прадавнє! "

  9 листопада, у день Преподобного Нестора- Літописця ми відзначаємо День української писемності та мови. І це закономірно. Адже українська земля народила сина, який усвідомлював значення всього, що відбувалося на ній, прагнув зберегти національну пам'ять з вірою в те, що її не розгублять, а примножать нащадки. Саме він стояв біля витоків української писемності, збирав відомості про походження свого рідного Києва, його засновників , розповідав про події, що відбувалися на його очах. 
   6 листопада 1997 року, до тисячоліття писемності, Президент України Л. Д. Кучма підписав указ про відзначення цього свята. З цього часу щороку в Україні проводять масові заходи по відзначенню цієї події.
    Бо першим до нас приходить слово. З колисковою материнською піснею, тихою казкою, доброю ласкою. Світ – мов казка. І пізнаємо ми його за допомогою слова.  Словесність – початок усіх наук. Вона джерело, звідки починається струмок, який ширшає, набирає сили і розливається могутньою рікою.
    Цікаво і змістовно пройшов у нашій школі День української писемності та мови. Учні 8 класу ( кл. кер. Новачук Н.М.) провели захід для учнів 5 – 6 класів у формі арт –стріт. 
 Зав. публічною бібліотекою села Здовбиця Марія  Кравчук оформила книжкову виставку “  О слово рідне! Мудре і прадавнє, Ти виросло з могутньої землі, а також присутні мали змогу переглянути відеофільми Україна  вишивана , Чужому навчайтесь та свого не цурайтесь про нашу рідну мову калинову, насолодитися мелодійними піснями про рідну землю.




















Комментариев нет:

Отправить комментарий