пятница, 11 декабря 2015 г.

Тиждень права

10 грудня - Міжнародний день права

«Всі люди народжуються вільними і рівними у своїй гідності та правах»
– проголошує ст. 1 Універсальної Декларації прав людини ООН 1948 року.

З нагоди свята та в рамках тижня права, який цього року припав на 7 - 12 грудня в Здовбицькій ЗОШ I- III ст. , в публічній бібліотеці проводились заходи " Чи знаєте ви свої права? ", які мали навчити дітей визначати у повсякденному житті правові ситуації та встановлювати шляхи їх розв"язання ".
11 грудня в публічній бібліотеці був проведений урок права , на якому учні 9 А класу ( кер.Скрипник Н.В.) ознайомилися з основними статтями Конвенції ООН переглянувши відеофільми " Конвенція прав дитини ", "Права дитини" та " Природа і генезис прав людини".
Діти з задоволенням взяли участь у "Казково - правовій вікторині", де розбирали казкові ситуації і відповідали, які права стосовно героїв були порушені.
Діти зрозуміли, від народження всі люди мають певні права, які гарантовані і захищені державою, їх потрібно знати й реалізовувати.
Але важливо запам"ятати, що поводитись слід так, щоб своєю поведінкою не порушувати прав іншої людини. Потрібно пам"ятати, що крім прав кожна людина має ще й обов"язки, один з яких - дотримуватись норм і правил поведінки, прийнятих у суспільстві.

  •  






Комментариев нет:

Отправить комментарий